Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:980848
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Etniskās integrācijas jēdziena skaidrojums Latvijā    4
2.  Latviski runājošā elektorāta atbalstītās politiskās partijas un to apvienības    6
  Tautas partija    6
  Zaļo un Zemnieku savienība    7
  Latvijas Pirmā partija    7
  Jaunais laiks    8
  Apvienība „Tēvzemei un Brīvībai/ LNNK”    9
3.  Krieviski runājošā elektorāta atbalstītās politiskās partijas un to apvienības    10
  Tautas Saskaņas partija    10
  Politisko organizāciju apvienība „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”    11
  Nobeigums    13
  Izmantotā literatūra un avoti    14
Фрагмент работы

Lai attīstītu demokrātiju, nodrošinātu likuma varu, sekmētu cilvēktiesību institūciju līdzsvarotu darbību un mazākumtautību tiesību aizsardzību, Latvijas valdībai ir jāveicina integrētas sabiedrības veidošanās. Sabiedrības integrācija ir vērsta uz indivīdu un dažādu grupu savstarpēju saprašanos un sadarbību Latvijas valsts tiesiskajā sistēmā, balstoties uz latviešu valodu kā valsts valodu, uz lojalitāti pret Latvijas valsti. Integrācijas mērķis ir veidot demokrātisku, saliedētu pilsonisku sabiedrību, kas balstās uz kopīgām pamatvērtībām.1
Ir iespējams konstatēt vairākus sabiedrības integrācijas veidus - pilsonisko, reģionālo, sociālo, kā arī etnisko integrāciju, un tikai visu šo integrācijas veidu sekmēšana var nodrošināt ilgspējīgu Latvijas attīstību, tāpēc ir gūti šos sabiedrības integrācijas veidus skatīt atsevišķi, tomēr pašreizējā situācijā, pieaugot protestu akcijām attiecībā uz izglītības reformu mazākumtautību skolās, kā arī pastiprinoties idejai par krievu kopienas veidošanos Latvijā, mūsu valstij svarīga ir ar etnisko integrāciju saistīto problēmu risināšana.
Autora darba mērķis ir konstatēt un analizēt etniskās integrācijas problēmas parlamentāro partiju programmās. Šī mērķa sekmīgas sasniegšanas nolūkos darba autors parlamentārās partijas ir iedalījis divās grupās: latviski runājošā elektorāta atbalstītās un krieviski runājošā elektorāta atbalstītās politiskās partijas, jo politisko partiju dalījums Latvijā attiecībā uz to novietojuma uz politiskā spektra ass funkcionē tikai visai nosacīti. Darba uzdevums ir apzināt etniskās integrācijas izpausmi, kas ļautu konstatēt ar šo jau minēto sabiedrības integrācijas veidu saistītās problēmas.
Kā galvenie avoti šajā darbā tiks izmantoti partiju Saeimas priekšvēlēšanu programmas, kā arī to politisko partiju Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu programmas, kurās tiks konstatēti ar etnisko integrāciju saistītie jautājumi.
Darba sākumā tiek izvirzīta sekojošā hipotēze: krieviski runājošā elektorāta atbalstītās politiskās partijas etnisko integrāciju galvenokārt saista ar mazākumtautību pārstāvju interešu un tiesību aizstāvēšanu.
Šajā darbā netiks konstatētas un analizētas etniskās integrācijas problēmas Latvijas Sociālistiskās partijas programmā, jo darba autoram nav izdevies iegūt šī politiskā spēka programmu.
iens integracija.gov.lv/?sadala=6&id=35

Etniskās integrācijas jēdziena skaidrojums Latvijā.

Etniski neviendabīgā situācija Latvijā, pastāvot lielam skaitam iedzīvotāju, kas pieder pie citas tautības ( krievu īpatsvars starp Latvijā dzīvojošajiem patstāvīgajiem iedzīvotājiem- 28,8%, baltkrievu- 4,0%)1 norāda uz nepieciešamību sekmēt etnisko integrāciju valstī. Etniskā integrācija ir veids kā sadzīvot dažādu tautību iedzīvotājiem un dažādu valodu runātājiem Latvijā, neveidojot absolūti viendabīgu iedzīvotāju kopumu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация