Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272160
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
  Teorijas autori    2
  Klods Elvuds Šenons    2
  Vorens Vīvers    3
  Šenona - Vīvera komunikācijas modelis    5
  Šenona- Vīvera komunikācijas modeļa lietojums mūsdienās    7
  Nobeigums    9
Фрагмент работы

Nobeigums
Jau pašā sākumā Šenona – Vīvera komunikācijas modelis ieguva ļoti lielu uzmanību gan no sabiedrības, gan no komunikāciju pētniekiem. Viņi abi nebija sociālo zinātņu pētnieki, bet bija eksakto zinātņu pārstāvji un tieši Klods Šenons un Vorens Vīvers bija pirmie, kas izskaidroja kā vispār notiek komunikācijas process, kas palīdzēja lielai sabiedrības daļai to izprast. Tas ir savā ziņā mainījis to, kā mēs skatāmies uz pasaules darbību mūsdienās un paplašināja sabiedrības redzes loku. Šis komunikācijas modelis tiek dēvēts par māti visiem komunikācijas modeļiem, jo tieši pateicoties Šenona un Vīvera publikācijai vēl vairāk zinātnieki kļuva ieinteresēti komunikācijas pētīšanā un tika publicēti vairāki izcili darbi un teorijas, kuru pamatā ir tieši matemātiskās komunikācijas modelis.
Stiprās puses Šenona – Vīvera komunikācijas modelī noteikti ir tas, ka tas ir īss un konkrēts un sastāv tikai no sešiem posmiem, tam ir ievērojama heiristiskā vērtība, ar nelielām izmaiņām terminoloģijā, galvenajai tēmai ir izstrādātas vairākas nematemātiskas shēmas un šī modeļa koncepcijas ir kļuvušas vērtīgas komunikāciju izpētē.
Lai gan mulsinoši liekas tas, ka šajā teorijā ir iesaistīta ļoti daudz matemātiskie vienādojumi un formulas, visu ir iespējams izskaidrot arī noņemot matemātiskos terminus. Neskatoties uz to, ka šis komunikācijas modelis nav pilnīgs runājot par cilvēku savstarpējo un masveida komunikāciju, tas tiek diezgan bieži pieminēts dažādos zinātniskajos darbos un vēljoprojām tik pielietots, lai skaidrotu vienkāršu ikdienas divvirzienu komunikācijas situācijas. Liela daļa psihologu, inženieru, komunikāciju speciālistu un fiziķu vēl līdz šodienai izmanto šo Šenona – Vīvera matemātisko komunikācijas modeli.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация