Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:615269
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

6. Vidzemes tiesību kopojums- Zviedrijas varas orgānu izdoti likumdošanas akti tulkojumu vācu valodā. Ik gadu tika izdoti no 1688. gada -1707. gadam.
7. „Karolīna” Vācijas kriminālprocesa kodekss, ko 1630. gadā Zviedrijas valdība atļāva lietot Vidzemes tiesu iekārtās, īpaši tortūru (spīdzināšanu). Noteiktas piecas spīdzināšanas pakāpes- 1) īkšķu skrūves; 2) roku un kāju šņorēšana; 3) „spāniešu zābaks” – kāju lielu skrūve; 4) stiepšana vai lauzīšana vai uzvilkšana; 5) dedzināšana. Dižciltīgos nespīdzināja - izņemot valsts noziegumu lietas. Zviedru Vidzemē tortūru parasti lietoja lietās par buršanu un raganu prāvās, kā arī par bērna nogalināšanu, slepkavību, izvarošanu, zādzību un zemes robežu viltošanu. Zviedru Vidzemes zemes tiesām burvju un raganu prāvās spīdzināšanas pielietošanai bija vajadzīga speciāla hoftiesas atļauja
Ne tikai Zviedru un vietējie likumdevēji izdeva tiesību avotus, bet arī baznīca. Nozīmīgākie tiesību avoti bija: 1) Likums par konsistorijām, kas izdots 1634.g. un noteica luterāņu baznīcu juridisko uzbūvi Vidzemē; 2) Zviedru luteriskās baznīcas satversme. No šiem dokumentiem izrietēja nepieciešamība veidot baznīcas grāmatas, kurās draudžu mācītājiem bija jāieraksta metrikas ziņas par dzimšanu, kristīšanu, laulībām un miršanu. Tādejādi arī latviešu zemnieki kā Zviedrijas pavalstnieki tika pilnīgi integrēti evanģeliski luterāniskajā baznīcā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1327669
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация