Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272824
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Turaidas muzejrezervāts    4
1.  Pirmais nogruvums Turaidas pilskalna DR nogāzes augšdaļā    4
1.1.  2002. gadā veiktie ģeoloģiskie pētījumi    5
1.2.  Dr. ģeol. L. Bērziņas analīze    6
2.  Turaidas pilskalna noslēpumu izzināšana    7
2.1.  Rekomendācijas    8
2.2.  Nekā mistiska?    9
3.  Turaidas pilskalna analīze pēc noslīdējumiem    10
3.1.  Biolokācijas mērījumi Turaidas pilī    10
3.2.  Rekomendācijas    11
4.  Internetā pieejamā informācija par citiem nogruvumiem Latvijā    11
4.1.  Grunts noslīdējumi var izveidoties arī citos Latvijas pilskalnos    11
5.  Plūdi un noslīdeņi    12
  Secinājumi    14
  Literatūras saraksts    16
  Pielikumi    17
Фрагмент работы

Mēs izvēlējāmies šo tematu (Turaidas pilskalna grunts nobrukuma cēloņi un to likvidācijas pasākumi) tāpēc, ka gribējām iepazīties ar nogruvumiem un iepazīstināt ar tiem arī citus interesentus. Mūsuprāt, šādas katastrofas notiek visur pasaulē, un arī Latvijā šādas parādības nav reti sastopamas. Kā piemēru varam minēt mūsu temata galveno izpētes objektu, Turaidas pili. Pēc mūsu domām šāda veida katastrofa satrauca visu Latviju, jo par to tika ziņots gan avīzēs, gan arī televīzijā. Šādas katastrofas noteikti piesaista cilvēku uzmanību. Šis arī bija tas iemesls, kāpēc cilvēki ieradās apskatīt nogruvumu Turaidas pils nogāzēs, un arī Latvijas valsts sāka pievērst lielāku uzmanību šim kultūras piemineklim. Pavisam 2002. gada februārī bija izcēlušies trīs nogruvumi pils nogāzēs.
Darba mērķi:
1. iepazīstināt tuvāk ar nogruvumiem (vairāk gan tieši ar Turaidas pils nogruvumu) arī citus cilvēkus un, protams, arī pašiem iepazīties ar šādām parādībām.
2. iepazīties un izpētīt nobrukumu iespējas arī citos Latvijas pilskalnos. Šeit jūs varēsiet uzzināt to, ko avīzēs vai televīzijā nerāda un neziņo.
Darba uzdevumi ir izpētīt pieejamos materiālus par Turaidas pilskalna nobrukumiem un ekspertu slēdzienus par tiem. Noskaidrot, kā rodas šie nogruvumi. Uzzināt nobrukumu iespējas arī citviet Latvijā, kā arī noskaidrot, kas jādara šādās situācijās. Informēt savus skolas biedrus un skolotājus par Turaidas pilskalna nobrukumiem un nepieciešamajiem likvidācijas darbiem un to izmaksām. Protams, apgūt pētnieciskā darba iemaņas un praksi savu viedokļu, uzskatu, attieksmes izteikšanai un aizstāvēšanai.
Turpmākajā darbā jūs varēsiet iepazīties ar mazu daļu no visa Turaidas pilskalna nogruvuma materiāliem, jo to ir ļoti daudz, tāpēc mēs jums piedāvāsim pašu svarīgāko (ja ne pašu svarīgāko, tad vienu no svarīgākajiem noteikti).
Pielikumā varēsiet izlasīt un iepazīties ar ekspertu slēdzieniem par Turaidas pilskalna grunts pārvietošanos un to likvidācijas pasākumiem. Vēl pielikumā varēsiet izlasīt par Turaidas pilskalna noslīdējumu seku novēršanai nepieciešamajām izmaksām (samērā interesants materiāls).
Turaidas Muzejrezervāts atrodas vietā, kurā pirms gadu tūkstoša dzīvoja Gaujas lībieši. Šeit atradās viņu koka pils un osta. Tas ir vienīgais īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis Latvijā ar 45 ha lielu teritoriju. 1212. gadā krustnešu nodedzinātās koka pils vietā tika uzcelta viduslaiku mūra pils – Rīgas Arhibīskapa īpašums (1214.- 1566.). Tagad restaurētajās pils ēkās iekārtotas ekspozīcijas, kas atklāj Turaidas savdabību Latvijas kultūrvēsturē. Turpinās pils arheoloģiskā izpēte un restaurācija. Apmeklētāji var apskatīt Vidzemē vienu no vecākajām lauku amatnieku celtajām baznīcām (1750.). Pie tās esošajā viduslaiku kapsētā atrodas Turaidas Rozes (1601. – 1620.) kapa vieta. [1]
Tautasdziesmu parkā (Dainu kalnā – Dziesmu dārzā) Induļa Rankas laukakmenī veidotās skulptūras atklāj dabā un folklorā saskaņoto latviešu tautas mentalitāti. [1]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1163973
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация