Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:264991
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 35 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

UZKRĀJUMU JĒDZIENS, VEIDI UN IETEKMĒJOŠIE FAKTORI
Novērojot ekonomisko situāciju pēdējo gadu laikā, aizvien biežāk tiek pievērsta uzmanība personīgajām finansēm un to pārdomātai pārvaldīšanai. Uzkrājumu veidošana var darboties kā būtisks palīgs ekonomiski neparedzamu periodu pārdzīvošanai. Uzkrājumu veidošanai ir raksturīgi dažādi iemesli: krāšana konkrētam mērķim, piemēram, lielākiem pirkumiem, remonta veikšanai, ceļojumam vai uzkrājumu veidošana ilgtermiņā – finansiāla aizsardzība darba zaudēšanas gadījumā, krāšana vecumdienām vai “nebaltām dienām”.
Uzkrājumiem atvēlētie naudas apmēri ir atkarīgi no konkrētās personas ikmēneša ieņēmumiem un pieejamajiem brīvajiem līdzekļiem. Finanšu eksperti iesaka veidot neparedzētām situācijām veltītus uzkrājumus vismaz trīs līdz sešu mēnešu izdevumu apmērā. Šie resursi palīdz nodrošināt līdzekļus neparedzētiem tēriņiem un veidot finansiālo aizsardzību.
Lai gan uzkrājumu veidošanas nepieciešamība ir nenoliedzama, situācija Latvijas iedzīvotāju vidū norāda uz negatīvu tendenci. Bankas “Luminor” veiktā aptauja 2023. gada martā liecina, ka aptuveni trešdaļai (32%) no Latvijā dzīvojošiem pētījuma dalībniekiem nav brīvo līdzekļu uzkrājumu veikšanai. Salīdzinot rādītājus Baltijas valstu starpā, ir redzams, ka Latvijā šī problēma skar lielāku iedzīvotāju īpatsvaru, jo Igaunijā uzkrājumus neveic 25% respondentu, bet Lietuvā tikai 18% respondentu. Lai uzlabotu esošo situāciju, ir jāveicina Latvijas iedzīvotāju uzkrājumu veidošanas ieradumi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация