Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 1.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 2.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 3.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 4.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 5.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 6.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 7.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 8.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 9.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 10.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 11.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 12.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 13.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 14.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 15.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 16.
  • Бизнес план 'Restorāna biznesa plāns', 17.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kopsavilkums    3
2.  Uzņēmuma apraksts    4
3.  Preces un pakalpojumi    5
4.  Tirgus    6
5.  Ražošana un pakalpojumu sniegšana    7
6.  Konkurence    8
7.  Stiprās, vājās puses un draudi    9
8.  Avoti    10
9.  Pielikumi    11
9.1.  Dizaina tematika    11
9.2.  Ēdienkartes paraugs    14
9.3.  Biznesa modelis    15
Фрагмент работы

7. Stiprās, vājās puses un draudi
Stiprās puses
1. Augsti kvalificēts kadru sastāvs.
2. Vadošo darbinieku pieredze apkalpošanas sfērā, reklāmas jomā un pakalpojumu sniegšanā.
3. Laba orientēšanās tirgū, pieprasījumā.
4. Kvalitatīvs piedāvājums.
5. Individuālais darbs ar klientu.
6. Labi darba apstākļi.
7. Paplašināšanās nākotnē.
Vājās puses
1. Nav vēl pastāvīgas klientūras.
2. Imidža celšana ar reklāmu, klientu atsauksmēm.
Riski
1. Konkurenti līdzīgās pakalpojumu sfēras.
2. Izmaiņas cenu politikā sakarā ar nodokļu izmaiņām.
3. Zaudējumi sakarā ar valūtas kursa maiņām.
4. Izmaiņas konkurentu pakalpojumu sniegšanas politikā.

Коментарий автора
Atlants