Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 1.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 2.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 3.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 4.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 5.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 6.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 7.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 8.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 9.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 10.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 11.
  • Презентация 'Pārtikas produktu organoleptiskā sensorā novērtēšana', 12.
Фрагмент работы

Zinātnes vēsture
Organoleptiskie līdzekļi kā neatkarīga disciplīna sāka veidoties 20. gadsimta otrajā pusē.
Sensora analīzes īstenošanā ārkārtīgi svarīga ir profesionāla degustētāja profesionalitāte, kurai ir jāapgūst mūsdienīgas pārtikas produktu sensorās pārbaudes metodes. 

Metodes īpašības
Saskaņā ar organoleptisko novērtējumu saprotiet daudzo darbību kopumu, tostarp konkrētu organoleptisko rādītāju izvēli, kas ir piemēroti šī produkta novērtēšanai, šo rādītāju novērtējumu, kā arī to vērtību salīdzinājumu ar bāzes līniju.
Parasti organoleptiskos rādītājus analizē sekojošā secībā: izskats, krāsa, smarža, tekstūra, garša.
Izskata novērtējums ietver virsmas formas, formas vienveidības noteikšanu pēc produkta vai produkta vienību lieluma.…

Atlants