Svaigi plūktas rukolas lapas ir ļoti laba piedeva ceptai gaļai. ASV un Kanādā rukola ir ļoti iecienīta. Tas ir viengadīgs augs ar koši zaļām, robotām lapām, kuras veido platu un kuplu lapu rozeti. Parasti rukolu ēd svaigu, pievienojot dārzeņu salātiem, to var sautēt kopā ar spinātiem un citiem dārzeņiem, izmantot zivju un gaļas ēdienu pagatavošanai un pat vienkārši likt uz sviestmaizes. Rukolu parasti sēj no aprīļa līdz vasaras vidum.
Rukolas lapas satur daudz flavonīdu, kas palīdz stiprināt asinsvadu sieniņas.
Bieža rukolas lietošana labvēlīgi ietekmē gremošanu.
Rukola ir ļoti vērtīga tiem cilvēkiem, kuri slimo ar anēmiju.
Tā novērš vielmaiņas traucējumus.
Rukola ārstē saaukstēšanos.
sestajā dienā - Paskatījos, dīgsti ir vēl mazliet izauguši garāki, bet neatšķirās rukola no rukolas salātiem.