Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 1.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 2.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 3.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 4.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 5.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 6.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 7.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 8.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 9.
  • Реферат 'Itāļu virtuve', 10.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Itālija   
  Itāļu virtuves pamatnoslēpumi   
  Itāļu virtuve   
  Īsumā par itāļu virtuvi un pusdienām   
  Daži būtiskākie itāļu virtuves produkti   
  Itāļu virtuves receptes   
Фрагмент работы

Runājot par Itāļu virtuvi, jāatceras, ka tāda neeksistē. Vismaz paši Itāļi to neuzsver kā vienotu jēdzienu. Līdz 1861. gadam Itālijā pastavēja vairākas provinces, katra ar savu valdnieku, armiju, floti, kultūras tradīcijām un, protams, savu individuālu attieksmi pret ēdienu.Ne katrs Itālijā prot labi gatavot, bet katrs itālis prot labi paēst. Ēšana kā rituāls ir vēl viens apliecinājums itāļu mūžsenajai prasmei pārvērst dzīvi mākslā. Itālijā katru dienu pusdienlaikā dzīve uz divām stundām apstājas.Ēdienreize Itālijā ir gastronomiska poēzija, skaņdarbs, kurā nedrīkst būt nevienas nepareizas nots.
Līdz 1861. gadam Itālijā pastāvēja vairākas provinces, katra ar savu valdnieku, armiju, floti, kultūras tradīcijām un savu individuālo attieksmi pret ēdienu. Arī paši itāļi uzskata, ka šāds jēdziens kā viņu tautas īpašā virtuve ir nepareizs. Bet tas nav par šķērsli visiem interesentiem izzināt šīs skaistās zemes bagātās ēšanas tradīcijas.

Itāļu virtuvē mērces nav īpaši populāras. Gaļas, zivju un putnu ēdienu garša parasti tiek papildināta, pitumējot cepoties radušos cepeša šķidrumu. Visbiežāk Itālijā tiek gatavotas mērces makaronu ēdieniem.…

Коментарий автора
Atlants