| Nr. | Название главы | Стр. |
| Ievads | 3 | |
| Vielu šķīdība ūdenī | 4 | |
| Faktori, kas ietekmē šķīdību | 5 | |
| Nobeigums | 6 | |
| 1.pielikums | 7 | |
| 2.pielikums | 8 | |
| Izmantotās literatūras saraksts | 9 |
Dažas vielas ūdenī šķīst ļoti labi (cukurs, sāls), citas šķīst sliktāk (ģipsis, želatīns) vai nešķīst gandrīz nemaz (stikls, eļļa, benzīns). Tā, piemēram, krīts sajaucoties ar ūdeni veido krītūdens šķīdumu ar vienādojumu CaCO3+H20. Vielas šķīšanas raksturošanai lieto lielumu "šķīdība". Šķīdība ir vielas masa gramos, kas noteiktā temperatūrā spēj izšķīst 100 gramos šķīdinātāja, veidojot piesātinātu šķīdumu. Vielu šķīdība ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Šķīdību grafiski attēlo, izmantojot sāļu šķīdības līknes un gāzu šķīdības līknes. Pēc šķīdības līknes iespējams noteikt vielas šķīdību noteiktā temperatūrā. Izmantojot šķīdības līknes, var noteikt šķīduma veidu- piesātināts šķīdums, nepiesātināts šķīdums vai pārsātināts šķīdums. Šķīdumu, kurā šķīdināmā viela dotajā temperatūrā vairs nešķīst, sauc par piesātinātu šķīdumu. Šķīdumu, kurā šķīdināmo vielu dotajā temperatūrā vēl var izšķīdināt, sauc par nepiesātinātu šķīdumu. …
9. klases līmeņa projekts ķīmijā par šķīdību. Novērtēts ar 9 ballēm. Šķīdība ir visapkārt mums: kulinārijā, ikdienas darbos un pat mūsos pašos, mūsu ķermeņos. Visvairāk noteikti saskaramies ar šķīdību un šķīšanu tieši kulinārijā un darbos, kas saistīti ar virtuvi. Piemēram, kad tiek gatavota, kaut vai, tēja un tajā tiek ielikts cukurs, tiek uzsākts šķīšanas process un bieži vien pat neaizdomājamies kā tas notiek








