Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Arābu ēdieni un garšvielas', 1.
  • Конспект 'Arābu ēdieni un garšvielas', 2.
  • Конспект 'Arābu ēdieni un garšvielas', 3.
Фрагмент работы

Viduslaikos islāma impērija bija izpletusies no Atlantijas okeāna līdz pat Indijai, tāpēc bija iespējama arī plaša pārtikas produktu apmaiņa. Šajā laikā lielākā daļa Musulmaņu jau dzīvoja pilsētās un ciematos, tāpēc apzīmējums Arābu ēdiens vairs nesaistījās tikai ar klejotāju cilšu pārtiku. Musulmaņu ēdienu dažādību ierobežo tikai pāris likumi, piemēram, ir aizliegts lietot alkoholu, ēst cūkgaļu, jo tā tiek uzskatīta par netīru, pārējo dzīvnieku gaļu drīkst ēst, bet tikai tad, ja dzīvnieks ir nogalināts pareizi, izrunājot Dieva vārdu brīdī, kad tam atņem dzīvību. Interesanta lieta ir arī gavēšana. Muhameds saņēma savu pirmo Korāna atklāsmi Ramadāna mēnesī, un Islāmā šim mēnesim ir īpaša nozīme, tā laikā musulmaņi gavē no saullēkta līdz pat saulrietam, atturoties no ēdieniem, dzērieniem un seksuālajām attiecībām. …

Коментарий автора
Atlants