Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 1.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 2.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 3.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 4.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 5.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 6.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 7.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 8.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 9.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 10.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 11.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 12.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 13.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 14.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 15.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 16.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 17.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 18.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 19.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 20.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 21.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 22.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 23.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 24.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 25.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 26.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 27.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 28.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 29.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 30.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 31.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 32.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 33.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 34.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 35.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 36.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 37.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 38.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 39.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 40.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 41.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 42.
  • Реферат 'Piena pārstrāde par nenogatavinātu sieru ar spinātiem', 43.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  IZEJVIELU RAKSTUROJUMS    5
1.1.  Govs piens    5
1.2.  Kalcija hlorīds    6
1.3.  Vārāmais sāls    6
1.4.  Spināti    7
2.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA SHĒMA    8
3.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS    9
3.1.  Piena pieņemšanas un kvalitātes kontrole    9
3.2.  Piena attīrīšana, gaisa atdalīšana un skaitīšana    10
3.3.  Piena dzesēšana un uzglabāšana    10
3.4.  Separēšana un normalizācija    11
3.5.  Pasterizācija    11
3.6.  Recināšana    11
3.7.  Recekļa gatavības noteikšana un sagriešana    12
3.8.  Sieru graudu apstrāde    12
3.9.  Siera veidošana    12
3.10.  Siera slāņa presēšana    13
3.11.  Siera sagriešana    13
4.  PROCESA NODROŠINĀŠANAI NEPIECIEŠAMO IEKĀRTU DARBĪBAS PRINCIPS UN TEHNOLOĢISKĀ NOZĪME    14
4.1.  Transporta cisterna pienam    14
4.2.  Piena pieņemšanas iekārta    15
4.3.  Centrbēdzes sūknis    17
4.4.  Plākšņu tipa dzesētājs    18
4.5.  Piena tvertne    19
4.6.  Piena izlīdzināšanas tvertne    20
4.7.  Plākšņu siltummainis pasterizātors    20
4.8. P  lākšņu tipa siltummainis saldajam krējumam    22
4.9.  Separators normalizators    23
4.10.  Šķidro produktu starptvertne    25
4.11.  Zobrata sūknis    26
4.12.  Krējuma pildīšanas iekārta    27
4.13.  Siera vanna    28
4.14.  Siera slāņa veidošana    29
4.15.  Siera presēšana    29
4.16.  Lentas transportieris    30
4.17.  Siera iepakotājs    31
4.18.  Siera ledusskapis    32
5.  JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR PLĀKŠŅU SILTUMMAIŅIEM    33
6.  RAŽOŠANAS IEKĀRTU SARAKSTS    36
  KOPSAVILKUMS    38
  SECINĀJUMI    39
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    40
  PIELIKUMS    41
Фрагмент работы

Jau senatnē antīkās medicīnas pamatlicējiem Hipokrāts ir teicis „Piens ir gandrīz pārtikas produkta pilnība.”. Gadu gaitā strauji ir palielinājies nenogatavināto sieru jeb svaigo sieru pieprasījums patērētāju vidū. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2013. gadā svaigā siera kopējais saražotais daudzums 18,7 tūkstoši tonnas, kas nav maz. Pagaidām nav pieejamu datu par šī gada nenogatavināto sieru ražošanas un pārdošanas datiem, bet veikalu tīklos pieaugošais svaigā siera ražotāju skaits un saražotās produkcijas klāsts, liek noprast, ka pieprasījums pēc šāda siera ir pietiekoši liels. Ar vien vairāk tiek izgudrotas metodes kā visefektīvāk no piena iegūt bez atlikuma produktu.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Atlants