Latviešu virtuvē galvenokārt ietilpst vietējie lauksaimniecības produkti. Tā kā Latvija atrodas pie Baltijas jūras, liela nozīme latviešu virtuvē ir arī zivju ēdieniem. Bieži izmantotos produktus, piemēram, zivis, rudzus, kartupeļus, kviešus, miežus, kāpostus, sīpolus, olas un cūkgaļu, iegūst tieši Latvijā. Latviešu nacionālie ēdieni ir trekni un sātīgi, tajos parasti izmanto maz garšvielu.
Itāļu virtuve ir neiedomājama bez visu veidu pastas, picām, sieriem, jūras veltēm, kvalitatīvas olīveļļas, vīniem, svaigiem dārzeņiem, augļiem un citiem produktiem, kas itāļu virtuvei ir ļoti raksturīgi. Itāļu ēdieni ir vienkārši, bet, lai tos pagatavotu nepieciešamas kvalitatīvas un svaigas izejvielas, jo tās viņiem ir svarīgākas nekā gatavošanas metode.
…