-
Higiēnas un dezinfekcijas pasākumu programma
Nr. | Название главы | Стр. |
Darbinieku darba instrukcija | 3 | |
Personāla personīgās higiēnas noteikumi | 5 | |
Galvenie riska cēloņi pārtikas produktos un to izejvielās | 7 | |
Kritiskie posmi | 8 | |
Aukstumiekārtas | 14 | |
Pārtikas mazumtirdzniecības higiēnas un dezinfekcijas programma | 15 |
Darbinieku darba instrukcija
1.Veikala vadītājs (atbildīgais par paškontroles sistēmu) atbild:
Par paškontroles sistēmas ieviešanu, darbību un periodisku tās pārskatīšanu vienu reizi gadā, rakstiski noformētu korekciju ievērošanu;
Par likumu izskatīšanu un to nomaiņu pret aktuālākiem, savlaicīgi informējot darbiniekus par izmaiņām;
Personāla savlaicīgām obligātajām veselības pārbaudēm un darbinieku apmācībām higiēnas zināšanu minimumā; izpildi atzīmē darbinieku veselības pārbaužu lapā;
Par darba instrukciju un to izmaiņu sagatavošanu;
Par darba drošības instrukcijas izstrādāšanu;
Par ieteikumu sagatavošanu komandieriem, darbinieku pieņemšanai un atbrīvošanai no darba, vadoties pēc likumdošanas;
KKP monitoringa programmas, higiēnas un dezinfekcijas programmas izpildi pārskatīšanu un rakstisku korektīvo darbību noformēšanu;
Par darba organizāciju pārtikas mazumtirdzniecībā, lai varētu ievērot un realizēt paškontroles sistēmu;
Par produktu pieņemšanu;
Par darba izpildes kontroli un nodošanu no maiņas maiņai;
Par savlaicīgu nodrošināšanu ar mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļiem higiēnas un dezinfekcijas programmas izpildei;
Par darbinieku nodrošināšanu ar darba apģērbu;
Par preču saņemšanu un uzglabāšanu.…
SATURS Saturs 2 Darbinieku darba instrukcija 3 Personāla personīgās higiēnas noteikumi 5 Galvenie riska cēloņi pārtikas produktos un to izejvielās 7 Kritiskie posmi 8 Aukstumiekārtas 14 Pārtikas mazumtirdzniecības higiēnas un dezinfekcijas programma 15
