Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Poļu virtuve', 1.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 2.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 3.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 4.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 5.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 6.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 7.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 8.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 9.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 10.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 11.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 12.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 13.
  • Презентация 'Poļu virtuve', 14.
Фрагмент работы

Poļu virtuve
Katras tautas nacionālās kultūras sastāvdaļa ir arī nacionālais uzturs, kura izveidošanu ietekmējušas pārtikas produktu izvēles un apstrādāšanas iespējas.
Atkarībā no ģeogrāfiskā stāvokļa mainās arī ēdienu garša.
Nacionālo ēdienu īpatnības nosaka ne tikai uztura produktu iegūšanas iespējas, bet arī ēdienu sagatavošanas veids.
Poļu kulinārija it kā apvienojusi visu Eiropas valstu ēdienus.Ēdienu dažādības un to pagatavošanai nepieciešamā izejvielu daudzuma ziņā ar poļu kulināriju var sacensties vienīgi krievu un franču virtuves.

Kas raksturīgs
Daudzveidīga un oriģināla, radniecīga krievu un ukraiņu virtuvei.
Poļu ēdieniem raksturīga skābena garša, tie ir ļoti sātīgi.
Tiem pievieno daudz sviesta un krējuma.
Poļi uzturā lieto ceptu gaļu. No gaļas ēdieniem populārākie ir šķiņķis ar mārrutkiem, žāvēta krūtiņa ar ceptiem kartupeļiem, teļa smadzenes ar zaļumiem.
Ļoti iecienīts ēdiens ir biezputra. To pasniedz kā gaļas ēdienu piedevu.
Iecienītas arī dažādas mērces.

Коментарий автора
Atlants