Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Vielas pētījums - jogurts "Ciba"', 1.
  • Реферат 'Vielas pētījums - jogurts "Ciba"', 2.
Фрагмент работы

Sastāvs: piens, melleņu ievārījums, vājpiens, stabilizators (E1422, E1442), ieraugs, bifido baktērijas.
Piens: Veicina asins un kaulaudu veidošanos, tonizē nervu sistēmas uzbudinātību un muskuļu savilkšanas spēju, regulē šūnu membrānu caurlaidību. Dienas ieteicamā deva pieaugušajiem 1000 – 1200 mg. Satur kalciju Ca.
Melleņu ievārījums: Sastāvs – pektīns, skābums regulētājs – citronskābe, konservants (E202).
Pektīns E440: augļu un ogu sastāvā sastopamā želējošā viela, kas temperatūras ietekmē vai savienojumā ar cukuru veido recekli, želeju. Visvairāk pektīna ir upeņu, jāņogu sulās, ābolu mizās un serdes daļā. Ārzemēs var nopirkt pektīna pulveri, ko izmanto ievārījumu, marmelādes gatavošanai.
No uzturvielām liela vērtība ir citrusaugos esošajām pektīnvielām jeb ūdenī šķīstošai šķiedrai. Pektīns lieliski absorbē toksiskos savienojumus. Visās Holivudas diētās kā standarts ietilpst apelsīns un greipfrūts. …

Коментарий автора
Atlants