Оценка:
Опубликованно: 17.09.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 1.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 2.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 3.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 4.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 5.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 6.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 7.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 8.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 9.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 10.
  • Презентация 'Kas ir gurķis?', 11.
Фрагмент работы

Gurķu izmantošana kulinārijā
Varētu teikt, ka gurķus izmanto tikai divos veidos - ēd svaigus vai konservē. Tos var cept un vārīt, bet reti kurš par šīm metodēm aizdomājas un izmanto, jo gurķis taču vislabāk garšo svaigs. Visbiežāk to pievieno dažādiem salātiem, kā arī aukstajām zupām, kokteiļiem, smūtijiem (smoothie).

Gurķu izvēle un uzglabāšana
Kā jau dārzenis ar ļoti augstu ūdens saturu gurķis diezgan ātri sāk žūt. Atgūties nedaudz apvītušam gurķim var palīdzēt auksta ūdens pelde, bet vislabāk tos apēst drīz pēc novākšanas vai turēt ledusskapī, ja jāuzglabā ilgāku laika periodu. Tos var sālīt, marinēt, skābēt. Arī šeit jāievēro tas pats princips - ja gurķi izlemts konservēt, tas jādara pēc iespējas ātrāk. Varbūt kādreiz gadījies, ka marinētie gurķi ir mīksti - jo ilgāk gurķis stāvējis pēc novākšanas, jo mīkstāks tas būs iemarinēts. Lai iegūtu kraukšķīgus marinētus gurķīšus, visideālāk tos likt burkās uzreiz pēc novākšanas.

Коментарий автора
Atlants