-
Ģenētiski modificēta pārtika
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Ģenētiski modificēta pārtika | 3 |
2. | Kas jāzina par ģenētiski modificētu pārtiku | 4 |
2.1. | Kas ir ģenētiski modificēta pārtika | 4 |
2.2. | Kā veic ģenētisko modifikāciju | 5 |
2.3. | Kā atpazīt ģenētiski modificētu pārtiku | 6 |
3. | ĢMP un veselība | 7 |
3.1. | Ietekme uz veselību | 7 |
3.2. | Risks veselībai | 8 |
3.2.1. | Iespējama jaunu alergēnu vai toksisku vielu parādīšanās pārtikā | 8 |
3.2.2. | Iespējama antibiotiku rezistences gēnu izplatīšanās cilvēka mikroflorā | 8 |
3.3. | Toksiskās vielas | 9 |
3.4. | Alerģijas | 10 |
4. | Produkti | 11 |
4.1. | ĢMP marķēšana un patērētāju izvēle | 12 |
5. | Pasaulei ĢMO nav izdevīgi | 13 |
Pētijums | 14 | |
Secinājumi | 17 | |
Izmantotā literatūra | 18 | |
Anotācija | 19 | |
Annotation | 20 | |
Pielikums | 20 |
Pārtika ir vērtība, kas nodrošina organismu ar dzīvībai nepieciešamām vielām. Strauji mūsu ikdienā ienāk jēdziens - “jaunā pārtika”, kuras viens no variantiem ir (ĢMP) ģenētiski modificēta pārtika, kas satur vai sastāv no ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO). Par ģenētiskās inženierijas eksperimentu sākuma posmu uzskatāms 70. gadu sākums, kad tika radīti pirmie ģenētiski modificētie organismi.
Jāatzīst, ka pēdējā laikā mūsu veselības stāvoklis arvien vairāk pasliktinās. Un viens no tā iemesliem ir pārtika, kuru lietojam uzturā, jo mums nav precīzas informācijas, kāds ir to produktu sastāvs, kurus pērkam. Mēs izvēlējāmies šo tēmu, jo tā ir ļoti aktuāla mūsdienās. Mēs gribam izpētīt ģenētisko modifikāciju, ĢMP ietekmi uz veselību u.c.
Darba mērķis: Noskaidrot sabiedrības informētību par Ģenētiski modificētu pārtiku un apkopot visu iespējamo informāciju.…
ZPD par ģenētiski modificētu pārtiku (ģmp) + power point prezentācija
