Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 1.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 2.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 3.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 4.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 5.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 6.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 7.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 8.
  • Эссе 'Vienas organizācijas korporatīvās sociālas atbildības analīze', 9.
Фрагмент работы

9. Kādi būtu priekšlikumi vadībai un darbiniekiem korporatīvās sociālās atbildības attīstībai un pilnveidošanai konkrētajā organizācijā?
Ieteiktu aktivizēt pasākumus, kas ļauj saglabāt profesionālās un privātās dzīves balansu. Pēc darbinieku aptaujas rezultātiem, var secināt, ka liela daļa uzņēmuma darbinieku atzīst, ka nevar veiksmīgi apvienot darbu ar savu privāto dzīvi.
Ieviest daudzveidīgus vides aizsardzība pasākumus, t.sk. darbinieku iedrošināšanu uz videi draudzīgu dzīvesveidu. Šobrīd uzņēmumā runājot par videi draudzīgu dzīves veidu, vairāk tiek runāts par atkritumu šķirošanu un elektrības taupīšanu. Vēlams būtu popularizēt arī veselīgu ēšana, sportošanu (vingrošanu), enerģijas atjaunošanas pasākumus, zaļo domāšanu, jaunās tendences (zero waste, plogings ) utml.
Rūpējoties par apkārtējo vidi birojā un struktūrvienībās ir uzsākta atkritumu šķirošana, izvietojot papīra un kartona otrreizējās pārstrādes kastes. Priekšlikums - akcentēt uzņēmuma darbiniekiem, tērēt un ikdienas darbā mazāk izmantot papīru. Tā vietā nodrošinot un piedāvājot planšetes un mobilos telefonus informācijas apkopošanai, nodošanai un analizēšanai.
Ieteikums, ļaut veikala darbiniekiem izvēlēties kā izmantot savu pusdienas pārtraukumu. Šobrīd uzņēmums nodrošina darbiniekus ar brīvpusdienām un darbinieki savu pusdienas pārtraukumu izmanto veikalā uz vietas. Uzskatu, ka darbinieki būtu pateicīgi, ja viņiem būtu izvēles iespēja pārtraukumu izmantot arī ārpus darba telpām. Tas gan nav aizliegts, ja sarunā ar tiešo vadītāju, bet netiek arī atklāti afišēts šis jautājums. Visi esošie darbinieki ir pieņēmuši par normu, ka pārtraukums tiek izmantots darba vietā.

Коментарий автора
Atlants