Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 1.
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 2.
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 3.
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 4.
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 5.
  • Образец документа 'Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos', 6.
Фрагмент работы

Parauga pagatavošana
Analizējamās maizes paraugu sasmalcina rīvējot, ņem 18,41 g iesvara, pārnes homogenizatora traukā, pielej 90 mL destilēta ūdens un homogenizē 1 minūti. Pēc tam homogenizātu kvalitatīvi pārnes 200 mL mērkolbā un ar magnētisko maisītāju maisa 15 minūtes, pievieno 5 mL K4[Fe(CN)6] šķīduma un 5 mL Zn(CH3COO)2 šķīduma. Mērkolbu uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei, samaisa un filtrē caur kroku filtru. Novērojumi: Iegūst vāji dzeltenu, dzidru filtrāta šķīdumu.
25,00 mL filtrāta ar Mora pipeti pārnes koniskā kolbā, pievieno 5 mL HNO3 un 40 mg nātrija nitroprusīda. Samaisa un titrē ar Hg(NO3)2 šķīdumu, kamēr parādās balts opalescējošs duļķojums.
Veic tukšo mēģinājumu, filtrāta vietā ņemot 25 mL ūdens.
Aprēķinu formulas
Eksperimenta gaitā ienesto kļūdu izvērtēšanai lieto 1. un 2. vienādojumu. Standartšķīduma patiesās koncentrācijas atrašanai lieto 3. vienādojumu, hlorīdjonu un vārāmās sāls masas aprēķināšanai lieto 4. un 5. Vienādojumu (uz 18,41 g), parauga hlorīdjonu un vārāmās sāls masas daļas iegūst no 6. un 7. vienādojuma. …

Коментарий автора
Atlants