Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Эссе 'Mērces', 1.
  • Эссе 'Mērces', 2.
  • Эссе 'Mērces', 3.
  • Эссе 'Mērces', 4.
  • Эссе 'Mērces', 5.
  • Эссе 'Mērces', 6.
  • Эссе 'Mērces', 7.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Dzērveņu mērce    3
  Tomātu mērce    4
  Plūmju mērce    5
  Galda mārrutku mērce    6
  Vaniļas mērce    7
Фрагмент работы

Galda mārrutku mērce
50 g mārrutku sakņu,
20 g 3% etiķa,
30 g ūdens,
5 g sāls,
8 – 10 g cukura.
Vispirms mārrutku saknes brīdi pamērcē aukstā ūdenī, notīra, nomazgā un sarīvē, pārlej ar verdošu ūdeni. Trauku nosedz un atstāj, lai mārrutki atdziest. Tad pievieno etiķi, sāli, cukuru un izmaisa. Sagatavotos mārrutkus liek mazās burciņās, aizvāko un uzglabā.
Pasniedz pie zivju, gaļas ēdieniem, izmanto salātu gatavošanai.

Коментарий автора
Atlants