Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 1.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 2.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 3.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 4.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 5.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 6.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 7.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 8.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 9.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 10.
  • Реферат 'Uztura vadlīnijas pieaugušam cilvēkam', 11.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Vispārīgais raksturojums    2
  Uzturs un fiziskās aktivitātes    3
  Šķidruma ietekme uz mūsu organismu    4
  Graudaugu produkti un kartupeļi    4
  Dārzeņi un augļi    5
  Piens un piena produkti    6
  Zivis, gaļa un pākšaugi    6
  Tauki un eļļas    7
  Sāls un cukurs    7
  Uztura kvalitāte    9
  Kopsavilkums    10
Фрагмент работы

Kopsavilkums
1. Ik dienas dažādojiet savu uzturu.
2. Samērojiet savu ēdienkarti ar fizisko aktivitāti, lai saglabātu ķermeņa masu ieteiktajās robežās.
3. Uzņemiet katru dienu 1,5 – 2 l šķidruma, tai skaitā ūdeni.
4. Vairākas reizes dienā ēdiet graudaugu produktus (īpaši pilngraudu), kā arī kartupeļus. Ieteicamais daudzums 800 g vai 4 – 6 porcijas dienā.
5. Vairākas reizes dienā ēdiet dārzeņus, augļus un ogas, īpaši vietējos. Ieteicamais daudzums vismaz 400 g vai 5 porcijas dienā, no tiem puse – svaigā veidā.
6. Lietojiet uzturā pienu un piena produktus ar pazeminātu tauku saturu.
7. Ēdiet pākšaugus, zivis vai liesu gaļu. Ieteicamais liesas gaļas daudzums nedēļā ir 300-600 g, zivis vismaz divas reizes nedēļā.
8. Samaziniet margarīna, treknas gaļas, sviesta patēriņu. Lietojiet nedaudz eļļas.
9. Ierobežojiet uzturā sāli, cukuru un tos saturošus produktus.
10. Rūpējieties par mājās lietotā uztura drošumu un kvalitāti.

Коментарий автора
Atlants