Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 1.
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 2.
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 3.
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 4.
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 5.
  • Образец документа 'Diennakts enerģijas patēriņa aprēķināšana. Ēdienkartes analīze', 6.
Фрагмент работы

Manā ēdienkartē vajadzētu samazināt taukus procentuālajā uzturvielu savstarpējā attiecībā, gan arī saldumus uztura piramīdā. Vajadzētu samazināt uzņemto enerģijas daudzumu – pielīdzināt patērētajai enerģijai. Lai samazinātu tauku saturu ēdienkartē, varētu atteikties no saldumiem – šokolādes, aizvietot ar augļiem, limonādi aizvietot uz parastu ūdeni vai minerālūdeni. Līdzīgi sanāk arī ar uztura piramīdu, kurā lai tā būtu līdzīga veselīgai(40% : 35% : 20% : 5%)arī jāsamazina tauki. Principā esmu apmierināta ar savu ēdienkarti, vienīgais, ko vajadzētu samazināt ir saldumi, tauki, to varētu izlabot, noņemot no ēdienkartes šokolādi un nomainot limonādi uz ūdeni vai sulu. Noņemot šokolādi gan enerģijas uzņemtais un patērētais daudzums būs līdzīgs, gan uzturvielu procentuālais daudzums būs daudz līdzīgāks teorētiskajam. (uzņemtais būs 2737.77 kcal un patērētais būs 2896,83 kcal; uzturvielu savstarpēja attiecība būtu 6,55% : 33,44% : 60,01%)
Enerģija 3471,77 kcal -734 kcal = 2737,77 kcal
Olbaltumvielas – (59,11 g -14,24 g) * 4 (kaloriskais ekvivalents)/2737,77 * 100 = 6,55%…

Коментарий автора
Atlants