Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
  • Презентация 'Laktācija', 1.
  • Презентация 'Laktācija', 2.
  • Презентация 'Laktācija', 3.
  • Презентация 'Laktācija', 4.
  • Презентация 'Laktācija', 5.
  • Презентация 'Laktācija', 6.
  • Презентация 'Laktācija', 7.
  • Презентация 'Laktācija', 8.
  • Презентация 'Laktācija', 9.
  • Презентация 'Laktācija', 10.
  • Презентация 'Laktācija', 11.
  • Презентация 'Laktācija', 12.
  • Презентация 'Laktācija', 13.
  • Презентация 'Laktācija', 14.
  • Презентация 'Laktācija', 15.
  • Презентация 'Laktācija', 16.
  • Презентация 'Laktācija', 17.
  • Презентация 'Laktācija', 18.
Фрагмент работы

Svarīgas uzturvielas sievietēm un to avoti:
Folijskābe: spināti, rīsi, avokado, brokoļi, apelsīni, sparģeļi un stiprinātas brokastu pārslas.
Jods: jūras veltes, olas, graudi, jodēts sāls un piena produkti ar zemu tauku saturu.
D vitamīns: taukainas zivis, olu dzeltenumi, sēnes, aknas un saules iedarbība.
Dzelzs: sarkanā gaļa, jūras veltes, mājputni, spināti, lēcas un baltās pupiņas.
Kalcijs: Piena produkti, stiprināti piena aizstājēji un sulas, sardīnes, lasis, tofu un kāposti.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/322960#what-to-eat

Secinājums
Sievietes var palielināt mātes piena ražošanu, mainot uzturu un dzīvesveidu. Piemēram, ēdot vairāk lapu zaļo dārzeņu, ar olbaltumvielām bagātu pārtiku un dažus augus un sēklas, var atbalstīt veselīgu laktāciju.
Racionāls un sabalansēts uzturs, kā arī papildu multivitamīnu uzņemšana zīdīšanas laikā palielina laktējošas sievietes ķermeņa nespecifisko pretestību, veicina zīdīšanas uzturēšanu, labvēlīgu pēcdzemdību perioda gaitu un mazina tās komplikācijas, nodrošina nepieciešamās vielas mātes un jaundzimušā vajadzībām.

Коментарий автора
Atlants