Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 1.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 2.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 3.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 4.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 5.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 6.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 7.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 8.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 9.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 10.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 11.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 12.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 13.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 14.
  • Реферат 'Apgaismojums ēdināšanas uzņēmumos', 15.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Gaismas, apgaismojuma jēdziens pietiekams apgaismojums    4
2.  Dokumenti, kas nosaka apgaismojumu darba vidē    5
3.  Apgaismojuma iedalījums, to raksturojums    6
4.  Apgaismojums sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos    8
5.  Apgaismojuma pamatveidi    10
5.1.  Vispārējais fona apgaismojums    10
5.2.  Darba apgaismojums    10
5.3.  Dekoratīvais apgaismojums    11
6.  Darba vides problēmas saistītas ar apgaismojumu    13
  Secinājumi    14
  Izmantoto avotu saraksts    15
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Apgaismojums ir viens no vissvarīgākajiem darba vides raksturojošajiem parametriem, kas jāievēro, iekārtojot drošu, higiēnisku un ērtu darba vidi, jo darba vietai ir ļoti nozīmīga loma nodarbināto dzīvē, jo aptuveni trešo daļu no sava darba mūža cilvēks pavada darbā [3].
2.. Iekārtojot darba vietu sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos, jāņem vērā arī sanitārijas un higiēnas ieteikumus, jo te ir svarīgi rūpēties ne tikai par cilvēka drošumu, veselību un ērtumu, bet arī par pārtikas kvalitāti, drošumu klientu labklājībai.
3. No higiēnas un sanitārijas viedokļa minimālā apgaismojuma intensitāte 0,8 m augstumā no grīdas būtu vēlama 540 lux ēdienu izsniegšanas zonā, 220 lux – darba zonā (pirmapstrāde un ēdienu gatavošana), 110 lux – citās sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu telpās.
4. Uz mūsu planētas ir tikai viens dabīgais apgaismojums – dienas gaisma jeb Saule, kuru būtu ieteicams racionāli izmantot, ietaupot uz mākslīgā apgaismojuma rēķina, šo apsvērumu dēļ tiek ieteikts iekārtot sabiedriskā uzņēmuma telpas ar orientāciju pēc debespusēm.
5. Mākslīgajam apgaismojumam ieteicams izmantot tādas spuldzes, kuru spektrs ir tuvs dienas gaismas spektram, kurām ir vienmērīga, izkliedēta gaisma bez ēnām. Svarīga ir ne tikai spuldzes jauda, bet arī tās abažūram un atrašanās vietai.
6. Redzes analizators nogurst un darbaspējas samazinās jo straujāk, jo lielāka ir starpība starp darba virsmas un apkārtējo priekšmetu apgaismojumu, tāpēc pareizāk ir lietot vienlaikus kopīgo telpas apgaismojumu un vietējo darbvietas apgaismojumu (kombinētais apgaismojums) [5].

Коментарий автора
Коментарий редакции
Atlants