-
Alus, tā pasniegšana pie dažādiem ēdieniem, un alus lietošana dažādu ēdienu pagatavošanā
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
Alus vēsture pasaulē un Latvijā | 4 | |
Alus izejvielas | 6 | |
Iesals | 6 | |
Apiņi | 6 | |
Ūdens | 7 | |
Raugs | 8 | |
Alus gatavošana | 8 | |
Alus iedalījums | 11 | |
Alus iedalījums pēc krāsas | 11 | |
Alus iedalījums pēc dzidruma | 11 | |
Alus raudzēšanas metodes | 12 | |
Ekstraktvielu koncentrācija | 12 | |
Dalījums pēc alkohola daudzuma | 12 | |
Alus pasniegšana | 12 | |
Mājas alus | 16 | |
Alus pasniegšana pie ēdieniem | 17 | |
Alus lietošana ēdienu pagatavošanā | 19 | |
Alus dziedējošās īpašības | 21 | |
Secinājumi | 23 | |
Izmantotā literatūra | 25 | |
Pielikums | 26 |
Latviešiem ir senas alus darīšanas un dzeršanas tradīcijas, tas ir latviešu nacionālais dzēriens. Alus tiek dzerts gan dažādās svinībās, godos, talkās, kā arī draugu lokā, risinot sarunas. Par alu ir sacerētas neskaitāmas tautasdziesmas, dziedātas dziesmas latviešu tautas svētkos – Jāņos. Agrākos laikos pašu brūvēts alus bija neatņemama mielasta sastāvdaļa, tagad alu brūvē retais, vieglāk jau aiziet uz veikalu un tur to iegādāties.
Lai saprastu kas tieši ir alus, par tā rašanās vēsturi, sastāvdaļām un gatavošanas gaitu tiks aprakstīts darba turpinājumā. Kā arī šis darbs dos ieskatu, kāds būtu pareizais alus pasniegšanas veids, un pie kādiem ēdieniem to pasniegt. Alu ne tikai dzer tīrā veidā, bet to arī pievieno ēdieniem. Darbā dotas dažas receptes ar alu kā vienu no galvenajām ēdiena sastāvdaļām.
Interesanti ir tas, ka apiņotais dzēriens ne tikai ir vienkāršs alkoholisks dzēriens, bet tam arī piemīt dziedējošas īpašības, protams, nepārspīlējot tā lietošanas daudzumu.
…
Alus vēsture Latvijā un pasaulē, gatavošanas tehnoloģija,alus pasniegšana,ēdienu receptes,kurās izmantots alus,alus dziedējošās īpašības
