Оценка:
Опубликованно: 31.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Dārzeņi', 1.
  • Презентация 'Dārzeņi', 2.
  • Презентация 'Dārzeņi', 3.
  • Презентация 'Dārzeņi', 4.
  • Презентация 'Dārzeņi', 5.
  • Презентация 'Dārzeņi', 6.
  • Презентация 'Dārzeņi', 7.
  • Презентация 'Dārzeņi', 8.
  • Презентация 'Dārzeņi', 9.
  • Презентация 'Dārzeņi', 10.
  • Презентация 'Dārzeņi', 11.
  • Презентация 'Dārzeņi', 12.
  • Презентация 'Dārzeņi', 13.
  • Презентация 'Dārzeņi', 14.
  • Презентация 'Dārzeņi', 15.
  • Презентация 'Dārzeņi', 16.
  • Презентация 'Dārzeņi', 17.
  • Презентация 'Dārzeņi', 18.
  • Презентация 'Dārzeņi', 19.
  • Презентация 'Dārzeņi', 20.
  • Презентация 'Dārzeņi', 21.
  • Презентация 'Dārzeņi', 22.
  • Презентация 'Dārzeņi', 23.
Фрагмент работы

Augļu dārzeņi
Tomātaugi - tomāti, dārzeņpipari, baklažāni
Ķirbjaugi - ķirbji, gurķi, kabači, patisoni, arbūzi, melones
Pākšaugi - zirņi, pupas, pupiņas
Graudaugi - cukurkukurūza

Dārzeņu ķīmiskais sastāvs
Dārzeņi ir pilnvērtīga un racionāla uztura neatņemama sastāvdaļa. Dārzeņi uzturā tiek lietoti svaigā vai pārstrādātā veidā -, sālīti, konservēti, saldēti un sulu veidā. Vēlamā dienas norma pieaugušam cilvēkam ir 700 - 900 gramu dažādu dārzeņu, pie kam vismaz vieno trešdaļu vajadzētu uzņemt svaigā veidā.
Dārzeņu ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no: audzēšanas vietas,
klimatiskajiem apstākļiem,
augsnes mēslojuma,
gatavības pakāpes,
iesaiņošanas paņēmiena,
pārvadāšanas un uzglabāšanas veida.
Nozīmīgākās uzturvielas:
Ūdens70 - 90 %Cukuri5 - 12 %Pektīnvielas0.2 - 3.0 %Minerālvielas0.3 - 2.0 %Organiskās skābeslīdz 0.2 %līdz 7 %Cietelīdz 25%Taukvielasvidēji 2 %

Atlants