Оценка:
Опубликованно: 08.09.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 1.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 2.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 3.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 4.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 5.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 6.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 7.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 8.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 9.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 10.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 11.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 12.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 13.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 14.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 15.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 16.
  • Конспект 'Darba aizsardzība un likumdošana pārtikas uzņēmumā', 17.
Фрагмент работы

Darba vides risku novērtēšana darba vietās
Darba vides risku novērtēšana ir viens no pašiem svarīgākajiem posmiem darba vides iekšējā uzraudzībā, jo uz tās balstās darba aizsardzības pasākumi.
Darba vides risku novērtēšana ir preventīva rakstura process ar mērķi – atklāt darba vidē esošos riska faktorus (problēmas), kas jau apdraud vai nākotnē var apdraudēt nodarbināto drošību un veselību.
Risku novērtēšanas rezultātā tiek noteikti darba vidē pastāvošie riski un plānoti nepieciešamie darba aizsardzības pasākumi, kas vērsti uz atklāto darba vides risku novēršanu vai samazināšanu.

Riska novērtēšanas pamatsoļi:
1.veikt darba vietu pārbaudi, nosakot darba vides riska faktorus, kuri var radīt risku darbinieku drošībai un veselībai (piem. troksnis, caurvējš, bīstamas vielas u.c.) un kurus nepieciešams novērst vai samazināt, lai nodrošinātu darbinieku drošību un veselību.
2. Noteikt darbiniekus un citas personas, kuru drošība un veselība ir pakļauta noteiktajam riskam. Novērtēt cik un kuri darbinieki ir pakļauti konkrētajam riskam.

Коментарий автора
Atlants