Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 1.
  • Конспект 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 2.
  • Конспект 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 3.
Фрагмент работы

Konservēšana zemā temperatūrā ir dzesēšana un sasaldēšana. Produkta atdzesēšanas laiks ir atkarīgs no temperatūras. Dzesēšanā produktus uzglabā
0 to-rā nepielietojot sasalšanu. Šis konservēšanas paņēmiens nemaina produktu kvalitāti.
1.Lēnā sasaldēšana – sasaldē līdz -24oC. Starpšūnu telpā veidojās lieli ūdens kristāli, rodas audu, šūnapvalku bojājumi. Notiek arī olbaltumvielu denaturācija.
2.Ātrsaldēšana – izmantojot to, temperatūra tiek pazemināta zem -24oC.
3.Kriogēnā jeb dziļā saldēšana – temperatūra -195oC. Sasaldētie produkti jāglabā temperatūrā -18oC. Pareizi sasaldēti produkti uzglabāti un atlaidināti maz atšķiras no svaigiem.…

Коментарий автора
Atlants