Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Ieskats tējas kultūrā', 1.
  • Конспект 'Ieskats tējas kultūrā', 2.
  • Конспект 'Ieskats tējas kultūrā', 3.
  • Конспект 'Ieskats tējas kultūrā', 4.
  • Конспект 'Ieskats tējas kultūrā', 5.
Фрагмент работы


2000 gadu tēju izmantoja tikai medicīnas nolūkos. Ikdienā tēju sāka lietot tikai ap 386. gadu, kad tiek izgudrota tējas presēšanas metode. Tēju presēja, lai atbrīvotos no sulas, kas dzērienam deva rūgtu piegaršu.
Presēto tēju pagatavoja šādi:
1)novāca lapas;
2)tvaicēja katlā;
3)vēl siltās lapas presēja koka vai metāla formā;
4)kaltēja virs uguns, lai ilgāk saglabātu aromātu.
Šo tehnoloģiju sauca par klasisko, to izmantoja no 618. – 907. gadam.
Vēlāk ieviesa „romantisko” tehnoloģiju, tā izpaudās šādi:
1)presēto tēju samala pulverī;
2)kūla kopā ar ūdeni.
Tiek uzskatīts, ka visgaršīgākās romantiskajā tējā ir putas, kas radās kuļot tēju
ar ūdeni. Sakarā ar mongoļu iebrukumu Ķīnā šī tehnoloģija tika pārtraukta, bet japāņi bija to pārņēmuši un izmanto arī mūsdienās.…

Коментарий автора
Atlants