Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Образец документа 'Laboratorijas darbs "Temperatūras ietekme uz enzīma katalāzes darbības aktivitāt', 1.
  • Образец документа 'Laboratorijas darbs "Temperatūras ietekme uz enzīma katalāzes darbības aktivitāt', 2.
Фрагмент работы

Eksperimenta nosaukums: temperatūras ietekme uz enzīma katalāzes darbības aktivitāti.

Pētāmā problēma: kā ūdeņraža peroksīda (H2O2) šķīduma temperatūra ietekmē kartupeļa šūnās esošās katalāzes darbības rezultātā izdalīto skābekļa burbuļu daudzumu.

Hipotēze: visilgāk skābekļa burbuļi no kartupeļa gabaliņa virsmas izdalīsies tad, ja ūdeņraža peroksīda šķīduma temperatūra būs 25 OC, jo tā ir optimālā temperatūra enzīma katalāzes darbībai.

Darba piederumi un vielas: 3 mēģenes (30 ml), 3% ūdeņraža peroksīds, nevārīts kartupelis, skalpelis, svari, mērcilindrs, tējkanna ūdens sasildīšanai, hronometrs.…

Atlants