Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 1.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 2.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 3.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 4.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 5.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 6.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 7.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 8.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 9.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 10.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 11.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 12.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 13.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 14.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 15.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 16.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 17.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 18.
  • Реферат 'Sāls klasifikācija Eiropas Savienības kombinētajā nomenklatūrā', 19.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Ekonomiskā nodaļa    4
1.1.  Sāls imports Latvijā    4
1.2.  Sāls eksports    5
1.3.  Sāls tirgus Latvijā    6
2.  Prečziniskā nodaļa    8
2.1.  Sāls ieguve, īpašības un atšķirības    8
2.2.  Sāls uzturā    9
2.3.  Sāls pielietošana tautsaimniecībā    10
3.  Klasifikācijas nodaļa    11
Фрагмент работы

Sāls (NaCl) ir minerālviela, ko cilvēki ikdienā pievieno uzturam speciāli. Pēc uztura zinātnieku pētījumiem veselam cilvēkam vidēji gadā nepieciešams 4,5-5,5 kg sāls. Vidēji mēs apēdam 9 gramus (2 tējkarotes) sāls dienā. Vairums no mums lieto daudz vairāk sāls, nekā nepieciešams, pat līdz 15 gramiem dienā, bet cilvēka organismam nav vajadzīgs vairāk kā 6 grami sāls dienā. Daļa sāls ir pārtikā lietojamo produktu dabiskā sastāvdaļa, daļa tiek pievienota tiem ražošanas procesā, bet pārējo mēs pievienojam paši, mājās gatavojot ēdienu. Tāpēc presē ik pa brīdim parādās dažādi risinājumi, kā samazināt sāls, ko daži pat sauc par “balto nāvi” tāpat kā cukuru, daudzumu uzturā. Patērētājam tiek piedāvāta sāls ar dažādām piedevām, kas nemaina sāls garšu un kvalitāti, bet samazina NaCl daudzumu un nelabvēlīgu ietekmi uz cilvēka organismu. Arī pārtikas rūpniecībā ražoto produktu sastāvā sāli cenšas samazināt.
Pievienoto piedevu īpatsvars sālī ir pietiekami liels, lai šos produktus nodalītu vienu no otra un dotu savu nosaukumu. Līdz ar pieaugušo sāls sortimentu, dažādojas arī sāls cena. Šie aspekti varētu radīt grūtības, ievedot preci Latvijā un izvedot, piemērojot konkrētu muitas nodokli. …

Коментарий автора
Atlants