Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 1.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 2.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 3.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 4.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 5.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 6.
  • Конспект 'Viskozitātes koeficienta noteikšana ar Stoksa metodi', 7.
Фрагмент работы

Secinājumi:
Pēc darba apraksta dotajiem datiem par glicerīna viskozitātes atkarību no temperatūras tiek iegūts novērtējums par eksperimentāli iegūtajām viskozitātes koeficienta vērtībām. Pēc grafika, kas izveidots no dotajiem datiem, redzams, ka viskozitātes koeficients pie 23-24oC ir aptuveni 1 Pa*s. Eksperimentāli tiek iegūta vidējā vērtība 0,86, noapaļojot 0,9 Pa*s. Ņemot vērā izrēķināto absolūto kļūdu, rezultātu var vēl vairāk tuvināt līknei (3.grafiks), iegūstot 0,89 (0,9) Pa*s lielu koeficientu. Veicot mērījumus, telpā mainījās temperatūra no 22,5 līdz 24 jeb par 1,5oC, tāpēc nav iespējams precīzi pateikt kādai temperatūrai atbilst iegūtais vidējas koeficients. Pēc grafika redzams, ka šāds koeficients vairāk atbilst augstākai, tātad - 24oC.
Ja aplūko katrā mērījumā iegūto koeficientu, tad visprecīzāk atbilstošais koeficients iegūts 2.un 4.mērījumā. Attiecīgās vērtības – 1,05 Pa*s (ņemot vērā kļūdu un tuvinot rezultātu -1,02 Pa*s) un 0,93 Pa*s (0,96 Pa*s).

Коментарий автора
Atlants