Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 1.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 2.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 3.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 4.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 5.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 6.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 7.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 8.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 9.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 10.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 11.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 12.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 13.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 14.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 15.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 16.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 17.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 18.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 19.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 20.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 21.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 22.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 23.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 24.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 25.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 26.
  • Презентация 'Sēnes, prečziniskais raksturojums', 27.
Фрагмент работы

Austersēnes
uzskata par delikatesi.
100 gramu austersēņu satur 11 kaloriju.
Austersēnes var izmantot svaigas salātos, grilēt, cept, sautēt, vārīt, marinēt un sālīt.
Nav jātīra, pēc sagriešanas nekļūst melnas, savu krāsu zaudē tikai karsējot. Ja tās cep ilgāk par 2–3 minūtēm, sēnes saraujas.

Samtainās ziemenes( enoki)
Populārās Āzijas valstu virtuvēs ir ar maigu garšu un kraukšķīgas
Bieži izmanto salātu garnēšanai, sviestmaizēm
vārot zupu
gatavojot dārzeņu
gaļas ēdienus.
Diētisko šķiedrvielu, dzelzs,
vara, folijskābes, fosfora
kālija avots.

Kaltētas sēnes
Viskvalitatīvākās – kaltētas baravikas
Kaltētas baravikas satur aptuveni 13,6% tauku, marinētas sēnes satur ap 3,5%. Olbaltumu - vairāk nekā gaļā. Svaigas baravikas satur aptuveni 3,7% olbaltumu, bet kaltētas – 27,6%. Baraviku buljons ir septiņas reizes vērtīgāks par gaļas buljonu.
1 kg kaltētu baraviku var pielīdzināt 3 kg gaļas, 3 kg zivju, 5 kg kartupeļu.

Коментарий автора
Atlants