Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 1.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 2.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 3.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 4.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 5.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 6.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 7.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 8.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 9.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 10.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 11.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 12.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 13.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 14.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 15.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 16.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 17.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 18.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 19.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 20.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 21.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 22.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 23.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 24.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 25.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 26.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 27.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 28.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 29.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 30.
  • Конспект 'Vienas dienas sabalansētas ēdienkartes un tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde', 31.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  SABALANSĒTA UZTURA FORMULAS APRĒĶINS    4
2.  KOMPLEKSĀS ĒDIENKARTES IZSTRĀDE    6
4.  VIENAS DIENAS SABALANSĒTA KOMPLEKSĀS ĒDIENKARTES IZSTRĀDE    18
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Sabalansēts uzturs ir nozīmīga sastāvdaļa veselīgam dzīvesveidam. Sabalansēta uztura pa-matā ir daudzveidība un visu pārtikas produktu grupu iekļaušana uzturā, bet veidojot lakto-veģetāru sabalansētu ēdienkarti ir jāizprot šī dzīvesveida īpatnības. Lakto-veģitārieši uzturā nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus, izņemot piena produktus, tāpēc cilvēkiem ar šādu dzīvesveidu ir vairāk jāpiedomā no kādiem produktiem iegūt nepieciešāmās uzturvielas pietiekamā daudzumā. Tā kā uzturā netiek iekļauta gaļa un olas, ir nepieciešams iekļaut vairāk piena produktus, lai sabalansētu uzņemto uzturvielu daudzumu. Veidojot sabalansē-tu ēdienkarti ir jāievēro nepieciešamo uzturvielu daudzums, porciju izmēri, sabalensētība un sezonalitāte.
Šī darba izpildē tika izmantotas iegūtās zināšanas no studiju kursiem „Uztura zinības” un „Uztura gatavošanas tehnoloģija”, lai veiksmīgi varētu izveidot vienas dienas sabalansētu komplekso ēdienkarti, kā arī izstrādāt ēdienu tehnoloģiskās kartes.

Коментарий редакции
Atlants