Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Spirta iegūšana no vīna ar destilācijas metodi', 1.
  • Конспект 'Spirta iegūšana no vīna ar destilācijas metodi', 2.
Фрагмент работы

Var secināt to, ka ir lieli vielas zudumi, jo ir iegūt tikai piektā daļa no teorētiskā iznākuma. Zudumi varēja rasties, jo ir grūti veikt procesu, ja vielu viršanas temperatūru atšķirība ir neliela.
Vēl kāds procesa trūkums ir tas, ka nav iespējams pilnīgi atdalīt vielas, kas veido azeotropus – noteikta sastāva maisījumus, kuru viršanas temperatūra parasti ir zemāka par atsevišķo vielu viršanas temperatūrām.
Piemēram, etanola viršanas temperatūra ir 78,39°C , bet etanols veido azeotropu ar ūdeni, kurā etanola masas daļa ir 96% un kura viršanas temperatūra ir 78,17°C

Коментарий автора
Atlants