Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 26 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 1.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 2.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 3.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 4.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 5.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 6.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 7.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 8.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 9.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 10.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 11.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 12.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 13.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 14.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 15.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 16.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 17.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 18.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 19.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 20.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 21.
  • Конспект 'Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās', 22.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Citrona ķīmiskais sastāvs    4
2.  Citronā esošo sensori aktīvo savienojumu raksturojums    6
2.1.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mīkstuma un mizas krāsu    8
2.2.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mizas rūgto garšu    11
2.3.  Cukuri, kas veido citronu saldeno garšu    13
2.4.  Skābes, kas veido citronu skābeno garšu    14
3.  Krustnagliņu ķīmiskais sastāvs    16
4.  Savienojumi, kuri nosaka krustnagliņu aromātu un garšu    17
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Ir vērtīgi savienojumi, kas citrona miziņā atrodas daudz vairāk nekā citrona mīkstumā, tāpēc iesaka ēst ne tikai citrona mīkstumu, bet arī citrona miziņu.
2. Citrona mizas rūgto garšu izraisa limonoīdi, savienojumi, kuri spēj palēlināt vēža šūnu augšanu un izraisa vēža šūnas bojāeju.
3. Flavonoīdi ir galvenie savienojumi, kas veido citrona raksturīgo dzelteno krāsu.
4. Citrona skābo garšu veido citronskābe, kas svaigā citronā ir 5 g/100 g, nedaudz arī ābolskābe un askorbīnskābe.
5. Citrona saldo garšu galvenokārt veido fruktoze un nedaudz saharoze un glikoze.
6. Galvenais krustnagliņu aromāta veidotājs ir eugenols, kas krustnagliņu ēteriskajās eļļās var būt līdz pat 95% no visiem pārējiem savienojumiem.

Коментарий автора
Atlants