-
Pārtikas problēmas
Lielākā Eiropas reģiona problēma pārtikas un lauksaimniecības jomā ir pārrobežu slimības, īpaši tās, kas var pāriet no dzīvniekiem uz cilvēkiem. Aktuāla problēma pārtikas ražošanā ir lielās Eiropas Savienības prasības un biežie Ministru Kabineta noteikumu grozījumi, vēl viena problēma ir pārtikas kaitīgums un kvalitāte, pārtikas izraisītās infekcijas, kuru iemesls bieži ir piesārņojums pārtikas produktos, augstais ķīmisko vielu līmenis tajos un produktu derīguma termiņu neievērošana vai nepareiza noteikšana.
Pie pārtikas problēmām, pievienojas arī dzeramā ūdens problēma. Ukrainas tirgū, lielākā daļa no pudelēs fasētā ūdens nav derīga dzeršanai.…
Šobrīd pasaulē ļoti aktuālas ir tādas pārtikas problēmas, kā bads (pamatā - bads Āfrikā), veselīga Uztura problēmas (pārtikas piedevas jeb e-vielas, ģenētiski modificētā pārtika, ātrā ēdināšana jeb fast food) un ekoloģiskas problēmas (piesārņojums un kā tas var ietekmēt pārtiku). Pasaulē ir lielas pārtikas problēmas, bet neēdušo skaitam uz mūsu planētas ir tendence samazināties, tomēr nākotnes ilūzijas neatrisina pārtikas problēmas pasaulē tagad. Viens no lielākajiem pārtikas problēmu izraisītājiem ir iedzīvotāju skaita straujais palielināšanās. 20. gadsimta pēdējos 30 gados pasaules vietās, kur bijis vislielākais bads, kopējais pārtikas daudzums ir dubultojies vai pat trīskāršojies tomēr pārtikas daudzums uz vienu iedzīvotāju gandrīz nemaz nav mainījies, jo iedzīvotāju skaits pieaug gandrīz tikpat ātri, kā pārtikas ražošanas daudzums. Iedzīvotāju skaita straujais pieaugums daudzās attīstības valstīs izraisa badu. Vairākās Āfrikas valstīs, īpaši – sausajā Sāhelā iedzīvotāju skaits pieaug par 0, 9%, bet Āzijā – par 0, 7%straujāk, nekā pārtikas ražošana.
