Оценка:
Опубликованно: 19.04.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 1.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 2.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 3.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 4.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 5.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 6.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 7.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 8.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 9.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 10.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 11.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 12.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 13.
  • Реферат 'Auzu audzēšanas tehnoloģija', 14.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Auzu augšana un attīstība    4
2.  Auzu audzēšana tehnoloģija    5
2.1.  Sēja    5
2.2.  Mēslošana    5
2.3.  Augu aizsardzība    5
3.  Augsnes un agroklimatiskās prasības    6
3.1.  Augsne    6
3.2.  Mitrums    6
3.3.  Temperatūra    6
3.4.  Gaisma    7
4.  Auzu izmantošana    8
4.1.  Pārtikā    8
4.2.  Lopbarībā    8
4.3.  Kurināšanai    9
5.  Ražas, platības un šķirnes    10
  Bruto segums    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Auzas nav kaprīza kultūra, tās ir mazprasīgas un labi aug saimniecības laukos. Agrāk pārtikas auzu audzēšana bija daudzu zemnieku nodarbošanās, taču šobrīd ar to vairs tik daudz neaizraujas. «Ja zemnieki ar nopietnību pievērstos vecumvecajai tradicionālajai kultūrai – auzām, tā varētu veidoties par normālu tirdzniecības kultūru,» vērtē graudkopju kooperatīva Latraps izpilddirektors Edgars Ruža
Auzām vairs nav nozīme tikai lopbarībā. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Tas ir koncentrēts uzturvielu avots, tajā ir, piemēram, magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, B1 vitamīns, kalcijs, E vitamīns un augstas kvalitātes proteīns. Tas viss ir ļoti svarīgs organisma labsajūtai. Tas var būt viens no iemesliem, kādēļ auzu pārtikas produkti tiek slavēti. Kvalitatīvas auzu šķirnes pārtop pārslās, kas aizvien biežāk tiek liktas brokastu galdos ne tikai Eiropā, bet arī Ķīnā, Apvienotajos Arābu Emirātos un pat Āfrikā. Veikalos mēs varam arī ieraudzīt auzu pārtikas produktus – putraimus, miltus, cepumus un citus produktus. Auzu graudus, salmus un svaigus lakstus izmanto kā tautas medicīnas līdzekļus. Auzas ir veselīgais ēdiens, kas ne tikai rada omulības sajūtu, bet arī spēcina organismu un nodrošina sāta sajūtu stundām ilgi. …

Коментарий редакции
Atlants