Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 1.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 2.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 3.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 4.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 5.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 6.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 7.
  • Реферат 'Zemesriekstu sviesta ražošanas tehnoloģiskais process', 8.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kas ražo?    2
2.  Izejvielas    2
3.  Tehnoloģiskais process    3
4.  Masas bilance    5
5.  Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji    5
6.  Literatūras saraksts    6
Фрагмент работы

5. Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji
Zemesriekstu sviests ir produkts, kas tiek iegūts samaļot apgrauzdētus un blanšētus zemesriekstus. Pēc konsistences izšķir trīs tipa zemesriekstu sviestus: smooth, medium un crunchy. Smooth nozīmē, ka zemesriekstu sviestā nav sajūtami zemesriekstu gabaliņi, tas ir ļoti viendabīgs, viegli izsmērējams. Medium nozīmē, ka zemesriekstu sviestam ir nedaudz graudaina tekstūra, bet zemesriekstu daļiņu izmērs nepārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus, savukārt crunchy zemesriekstu sviestā zemesriekstu daļiņu skaits ir ievērojams un to izmērs pārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus.[16]
Kā jau jebkuram pārtikas produktam, arī zemesriekstu sviestam var noteikt piesātināto, nepiesātināto tauku daudzumu, olbaltumvielu daudzumu, enerģētisko vērtību, cukura un sāls daudzumu utt.
Izšķir stabilizēta un nestabilizēta tipa zemesriekstu sviestu. Stabilizētam zemesriekstu sviestam ir pievienoti ingredienti, kas novērš zemesriekstu eļļas izdalīšanos un nostādināšanos zemesriekstu sviesta virspusē, savukārt nestabilizētam zemesriekstu sviestam šādi ingredienti nav pievienoti.[16]
Lai noteikti, cik kvalitatīvs ir zemesriekstu sviests, tiek ņemta vērā zemesriekstu sviesta krāsa, konsistence, garša un aromāts. …

Коментарий автора
Atlants