Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
  • Конспект 'Galda klājums', 1.
  • Конспект 'Galda klājums', 2.
  • Конспект 'Galda klājums', 3.
  • Конспект 'Galda klājums', 4.
  • Конспект 'Galda klājums', 5.
  • Конспект 'Galda klājums', 6.
  • Конспект 'Galda klājums', 7.
  • Конспект 'Galda klājums', 8.
  • Конспект 'Galda klājums', 9.
  • Конспект 'Galda klājums', 10.
  • Конспект 'Galda klājums', 11.
  • Конспект 'Galda klājums', 12.
  • Конспект 'Galda klājums', 13.
  • Конспект 'Galda klājums', 14.
  • Конспект 'Galda klājums', 15.
  • Конспект 'Galda klājums', 16.
  • Конспект 'Galda klājums', 17.
  • Конспект 'Galda klājums', 18.
  • Конспект 'Galda klājums', 19.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Banketa tēmas apraksts    4
2.  Ielūgums    6
3.  Pieteikuma lapa banketa pasūtījuma noformēšanai    7
4.  Banketa organizācija    8
4.1.  Uzņēmuma raksturojums    8
4.2.  Zāles grafiskais attēls ar galda izvietojumu    10
4.3.  Zāles noformējums    12
4.4.  Ēdienkarte    13
4.5.  Ēdiena daudzuma aprēķina tabula    14
4.6.  Galda servējums    15
4.7.  Banketa apkalpošanas veids    16
5.  Nepieciešamo trauku un galda piederumu aprēķins    17
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi

Mani secinājumi ir, ka restorānā, kurā norisināsies bankets vadība ir ļoti pretimnākoša, un kolektīvs ir patīkams un atsaucīgs, tādējādi restorāns var uzņemt un apmierināt pēc iespējas vairāk viesus, kuri ieradušies uz restorānu, lai sarunātu un saskaņotu vajadzīgo banketu. Šī banketa mērķis ir, lai sen neredzēti cilvēki, kas ir esošie viesi, varētu saiet kopā un mierīgi parunāt par dzīvi vai citām nebūšanām. Mani esošie priekšlikumi ir, ka pašam restorānam reklāma par to, ka viņi veido banketu, vajadzētu ievietot un to vairāk atspoguļot. Nevajadzētu viesus uzņemt un par uzņēmumu stāstīt ar liekiem pārspīlējumiem. Man liekas, ka viesi jāuzņem un viesiem jāpastāsta nevis tas ko viesi vēlas dzirdēt, bet tas, kādā jomā uzņēmums darbojas un tieši, ka tas par uzņēmumu vispār ir.

Коментарий автора
Atlants