Pārtikas tehnoloģiju attīstība ir cieši saistīta ar cilvēces vēsturi un civilizācijas attīstību, jo pārtika vienmēr ir bijusi pamats cilvēku izdzīvošanai, veselībai un sabiedrības attīstībai. Sākot no primitīvām pārtikas apstrādes metodēm līdz mūsdienu augsto tehnoloģiju risinājumiem, pārtikas ražošanas un apstrādes tehnoloģijas ir pastāvīgi attīstījušās, pielāgojoties mainīgajām sabiedrības vajadzībām, klimata apstākļiem un resursu pieejamībai. Vēsturiski cilvēki sāka saglabāt pārtiku, izmantojot žāvēšanu, sālīšanu, kūpināšanu un fermentāciju, kas bija vienlaikus gan nepieciešamība, gan inovācija. Šie procesi ļāva pagarināt pārtikas derīguma termiņu, padarīt to drošu patēriņam un izplatīt plašāk, veicinot sabiedrības attīstību un apdzīvotības paplašināšanos dažādās teritorijās.…