Оценка:
Опубликованно: 01.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 1.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 2.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 3.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 4.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 5.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 6.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 7.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 8.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 9.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 10.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 11.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 12.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 13.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 14.
  • Презентация 'Tehnoloģisko darbu veikšanas plāns griķu audzēšanai, ražas novākšanai un uzglabā', 15.
Фрагмент работы

Griķu novākšana
Griķi nogatavojas nevienmērīgi, daļa sēklu jau ir brūnas, bet galotnēs vēl ir ziedi, lapas zaļas un stublāji sulīgi. Ražas novākšanu var veikt tad, kad apmēram 80 % sēklas ir gatavas (brūnas). Tā kā sēklas viegli izbirst, tad griķu novākšana ar kombainu ir saudzīgāka nekā, novācot citus graudaugus.

Uzglabāšana un žāvēšana
Nokultos griķus uzreiz kaltē ar aktīvo ventilāciju vai izber plānā kārtiņā uz grīdas, regulāri apmaisot, lai graudi nepārkarstu vai nesāktu pelēt.
Griķi jāuzglabā sausās, labi vēdināmās telpās vai graudu torņos ar 14% mitrumu.

Коментарий автора
Atlants