Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 1.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 2.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 3.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 4.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 5.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 6.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 7.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 8.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 9.
  • Конспект 'Alkohola problēmas', 10.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kas ir alkohols   
2.  Cilvēks un alkohols   
3.  Kā alkohols ietekmē cilvēkus   
  (alkoholisms, tā radītās psihozes)   
4.  Kā pasargāt no alkohola bērnus   
  (profilakses pasākumi skolēnu vidū)   
Фрагмент работы

Vārds alkohols ir radies no arābu “alkohols” smalks pulveris (augstākie spirti ir cieti un nešķīst ūdenī). Senatnē spirtotus dzērienus ieguva, raudzējot ogļhidrātus saturošus produktus. Itālijā 11. gadsimtā etilspirtu pirmoreiz ieguva, destilējot vīnogu vīnu. Vēlāk etilspirta ražošanā izmantoja galvenokārt produktus, kas satur cieti (graudus, kopš 18. gs. arī kartupeļus). 12. - 13. gs. etilspirtu sāka lietot kā ārstniecisku līdzekli, bet kopš 16. gs. to izmanto arī alkoholisko dzērienu ražošanai.
Vīna iegūšana. Vīna ražošanā ir trīs galvenās stadijas: augļu un ogu pārstrādes un sulās, sulas raudzēšana un iegūtā vīna materiālā apstrādes un izturēšanas. Augļus un ogas pārstrādājot sulās, tos mazgā, šķiro, sasmalcina, sasmalcināto masu apstrādā ar fermentu preparātiem vai silda, lai palielinātos sulas iznākumus, un pēc tam izspiež sulu. Augļu un ogu sulām (izņemot vīnogu sulu) pievieno arī cukuru. Sulu savāc tvertnēs, dzidrina un iepilda raudzēšanas tvertnēs. Raudzē ar speciālām, selekcijas ceļā iegūtām vīna rauga tīrkultūrām. Iegūto vīna materiālu dekantē no nogulsnēm un uzglabā, papildus vēl apstrādājot - pārlejot, dzidrinot, kupažējot un tml. Vīnu glabāšanas laikā raugi u.c. suspendētās daļiņas nogulsnējas; pilnīgu dzidrumu panāk ar filtrēšanu un mākslīgu dzidrināšanu (ar želatīna, bentonīta u.c. vielu piedevu izraisītu koagulāciju).…

Коментарий автора
Atlants