-
Dzeramā ūdens sagatavošana ar koagulācijas metodi
| Nr. | Название главы | Стр. |
| Ievads | 2 | |
| 1. | Dzeramais ūdens, tā sagatavošanas procesi, kvalitātes prasības | 3 |
| 1.1. | Ūdens īpašības un tā kvalitātes prasības | 4 |
| 2. | Koagulācijas metodes pielietošana dzeramā ūdens sagatavošana | 5 |
| 2.1. | Koagulanta darbība ūdenī | 6 |
| 2.2. | Elektriskā koagulācija | 7 |
| 2.3. | Ķīmiskā koagulācija | 7 |
| Secinājumi | 8 | |
| Izmantotā literatūra | 11 |
Secinājumi
1. Koagulācijas ir dispersās sistēmas daļiņu salipšana, veidojot lielākas daļiņas.
2. Par populārāko koagulantu var uzskatīt alumīnija sulfātu, kura pielietošana koagulācijas procesā ļauj samazināt koloīdās daļiņas līdz pat 99%.
3. Kvalitatīva un veselībai droša dzeramā ūdens ieguve ir samērā sarežģīts process, kurā izmanto fizikālas un ķīmiskas apstrādes metodes, kuru izvēli nosaka attīrāmā ūdens kvalitāte.
4. Ūdens sagatavošanas procesam ir milzīga nozīme, pat izšķiroša sanitāri - higiēniskā un ekonomiskā ziņā
5. Elektrokoagulācijā ūdens tiek izlaists caur speciālu elektrokoagulācijas ar tajā ielaistiem elektrodiem anoda(parasti dzelzs vai alumīnija) un katoda.
6. Ķīmiskās koagulācijas rezultātā pēc koagulanta pievienošanas notiek ūdens piemaisījumu daļiņu salipšana un vēlāk arī nogulsnēšanās.
7. Kopumā koagulācijas process uzskatāms par vienu no galvenajiem etapiem dzeramā ūdens sagatavošanas procesā.
…
Ūdens sagatavošanas procesam ir milzīga nozīme, pat izšķiroša sanitāri - higiēniskā un ekonomiskā ziņā. Nav grūti stādīties priekšā, kas notiktu, ja iedzīvotāji būtu spiesti lietot iepriekš pienācīgi nesagatavotu ūdeni saimniecības un dzeršanas vajadzībām.





















