-
Konservanti pārtikas produktos
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 4 | |
1. | Literatūras apskats | 4 |
1.1. | Konservanti | 4 |
1.1.1. | Pieļaujamās konservējošās vielas | 4 |
1.1.2. | Skābes | 5 |
1.1.3. | Esteri | 5 |
1.1.4. | Aromātiskie ogļūdeņraži | 6 |
1.1.5. | Sāļi | 7 |
1.2. | Citi konservanti | 7 |
1.3. | Stabilizatori | 9 |
1.4. | E atšifrējums | 9 |
1.5. | Alerģijas, ko izraisa pārtikas piedevas | 10 |
2. | Praktiskā daļa | 12 |
2.1. | Bīstamākie produkti, ko mēs lietojam uzturā | 12 |
Secinājumi | 14 | |
Literatūras saraksts. | 15 |
Pieaugošais rūpnieciski sagatavoto pārtikas produktu apjoms radījis nepieciešamību palielināt tādu atļauto ķīmisko savienojumu daudzumu, kas ir nepieciešams pārtikas produktu ražošanai un uzglabāšanai. Šādus savienojumus agrāk apzīmēja ar terminu “svešas vielas”, jo dabiskajos pārtikas produktos vai to izejvielās tās nebija sastopamas, bet tagad šīs vielas ir sastopamas ļoti daudzos produktos, un dažas no šīm vielām ir pat ļoti kaitīgas cilvēka veselībai. Konservanti ietilpst zem vārda pārtikas piedevas. Pārtikas piedevas ir savienojumi kurus piejauc pārtikas produktiem, lai iegūtu ķīmiskus, fizikālus vai arī fizioloģiskos efektus. Pie pārtikas piedevām jeb konservantiem nepieder savienojumi, kuri ir ar dabisku izcelsmi.
Pārtikas piedevas un to lietošana atrodas kompetentu un pilnvarotu valsts un ES organizāciju nepārtrauktā uzraudzībā un, pamatojoties uz jaunāko atzīto pētijumu pamata, pārtikas piedevu saraksts ir koriģēts, izslēdzot veselībai varbūtēji kaitīgās piedevas, un ievietojot sarakstā jaunas veselībai nekaitīgas vielas.
Darba mērķis
uzzināt un izpētīt, kuri ir viskaitīgākie pārtikas produkti, kurus mes lietojam uzturā.
Šī tēma pašlaik ir aktuāla visā pasaulē, jo cilvēki sāk pievērts lielāku uzmanību “pareizam uzturam”.…
Darba mērķis uzzināt un izpētīt, kuri ir viskaitīgākie pārtikas produkti, kurus mes lietojam uzturā. Šī tēma pašlaik ir aktuāla visā pasaulē, jo cilvēki sāk pievērts lielāku uzmanību “pareizam uzturam”. Darba uzdevumi Izpētīt literatūru par konservantiem pārtikaas produktos. Noskaidrot biežāk lietotos pārtikas produktus, kuri satur konservantus. Izvērtēt pārtikas produktu kvalitāti pēc konservantu satura. Darba metodes Literatūras pētīšana. Pārtikas produktu sastāva noskaidrošana pēc etiķetēm. Rezultātu apkopošana un izvērtējums...
