Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 1.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 2.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 3.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 4.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 5.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 6.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 7.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 8.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 9.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 10.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 11.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 12.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 13.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 14.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 15.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 16.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 17.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 18.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 19.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 20.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 21.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 22.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 23.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 24.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 25.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 26.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 27.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 28.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 29.
  • Реферат 'Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte', 30.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Kvalitatīvs ūdens    4
  Dzeramā ūdens veselības drošuma riski un to pārvaldīšana    4
3.  Likumdošana un saistītie akti    7
4.  Ūdens mikrobioloģija    7
  Mikrobu vadlīnijas    7
5.  Dzeramā ūdens mikrobioloģiskā piesārņojuma aspekti    8
  Patogēnie mikroorganismi, par kuriem ir pierādījumi par ietekmi uz veselību saistībā ar dzeramā ūdens piegādes sistēmām    17
6.  Ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte Latvijā (2015.gada pārskats)    18
7.  Indikatororganismi – dzeramā ūdens mikrobioloģiskie rādītāji    19
8.  Dzeramā ūdens apstrādes efektivitātes    20
9.  Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības    22
  Dzeramā ūdens kvalitātes uzraudzība valstī    22
10.  Dzeramā ūdens nekaitīguma un kvalitātes rādītāju noteikšanas metodes    24
11.  Secinājumi    25
  Izmantotās literatūras saraksts    26
Фрагмент работы

11. Secinājumi
1. Ministru kabineta noteikumi Nr.235 “Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība” nosaka obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības dzeramajam ūdenim, kārtību, kādā novērtējama dzeramā ūdens atbilstība šo noteikumu prasībām, kā arī dzeramā ūdens monitoringa un kontroles kārtību.
2. Izvērtējot dzeramā ūdens uzraudzības rezultātus, var apgalvot, ka Latvijā iedzīvotājiem tiek piegādāts drošs ūdens. Tādos gadījumos, kad ūdens kvalitāte nav apmierinoša, galvenais neatbilstības iemesls ir paaugstināta dzelzs jonu koncentrācija, kas rada patērētājam nepieņemamu ūdens duļķainību, smaržu un garšu, kā arī var radīt rūsas nosēdumus.
3. Dzeramā ūdens neatbilstība likumā noteiktajiem rādītājiem var izsaukt ūdens patērētāju saslimšanu, ko izraisa patogēnie mikroorganismi.
4. Lai ēkās būtu kvalitatīvs ūdens liela nozīme ir arī tam, kā tiek projektēta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas.
5. Dzeramā ūdens piegādātājs ir atbildīgs par iedzīvotāju informēšanu par viņiem piegādātā dzeramā ūdens kvalitāti un nekaitīgumu. Piegādātājam ir jāsniedz informācija patērētājam arī par pasākumiem, kurus ir veicis piegādātājs un kuri ir jāveic pašiem iedzīvotājiem, lai nodrošinātu dzeramā ūdens kvalitāti.

Коментарий автора
Atlants