Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Saldēšanas iekārtas. Galvenie jēdzieni', 1.
Фрагмент работы

Saldēšanas iekārtas tiek paredzētas kuģos šādiem mērķiem:
1.pārtikas produktu saglabāšanai;
2.vasaras laikā – gaisa dzesēšanai;
3.kravas kuģos – ogļskābo tilpņu dzesēšanai;
4.refrižeratoros – kravu telpu dzesēšanai;
5.gāzes transporta kuģos – gāzes tilpņu dzesēšanai;
6.zveja kuģos – zivju saldēšanai un ledus sagatavošanai.
Saldēšanas iekārtu pamatveidi:
1.tvaika kompresijas – pielieto praktiski visos kuģos;
2.absorbcijas – pielieto zveja kuģos;
3.ežekcijas – pielieto zveja kuģos;
4.termoelektrības – pielieto ļoti reti.
Mākslīgā dzesēšana nozīmē siltuma noņemšanu no ķermeņa, kura temperatūra ir mazāka salīdzinot ar apkārtējo vidi. Nepārtrauktu aukstuma ražošanu var nodrošināt ar darba ķermeņiem – saldēšanas aģentiem, kuri atrodas kontaktā gan ar dzesējamo vidi, gan saldēšanas iekārtām.…

Atlants