Оценка:
Опубликованно: 27.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 1.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 2.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 3.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 4.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 5.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 6.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 7.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 8.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 9.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 10.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 11.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 12.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 13.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 14.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 15.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 16.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 17.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 18.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 19.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 20.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 21.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 22.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 23.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 24.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 25.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 26.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 27.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 28.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 29.
  • Реферат 'Pārtikas piedevas', 30.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pārtikas piedevas    4
1.1.  Pārtikas piedevas iedala    4
1.2.  Produkti, kuriem nedrīkst pievienot pārtikas piedevas    6
1.3.  Par pārtikas piedevām neuzskata    6
2.  E piedevas    8
2.1.  E piedevas, kuras aizliegtas bērnu uzturā    10
2.2.  E piedevas, kurām ir novērotas blakusparādības    10
2.3.  Kaitīgās e-piedevas    11
3.  E piedevas visbiežāk lietotajos pārtikas produktos    12
4.  Aptaujas rezultāti    15
  Secinājumi    21
  Anotācija    22
  Izmantotā literatūra    23
  PIELIKUMS    24
Фрагмент работы

Pārtikas piedeva ir viela, kuru neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu. Pārtikas piedevām ir dažādas funkcijas un tikai neliela daļiņa no tām ir konservanti (lietoti, lai nepieļautu baktēriju vairošanos).
Daudzi pārtikas produkti ātri vien zaudētu savu formu un sadalītos sastāvdaļās, ja netiktu lietoti stabilizatori un emulgatori, iebiezinātāji. Saldais krējums nosēstos uz paciņas sienām, majonēze noslāņotos, bet ūdens saldējumā kristalizētos. Tādēļ uzskatīt visas pārtikas piedevas par sliktām un uzturā kaitīgām nebūtu pareizi.…

Коментарий автора
Atlants