Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Nepiesātinātās taukskābes', 1.
  • Конспект 'Nepiesātinātās taukskābes', 2.
  • Конспект 'Nepiesātinātās taukskābes', 3.
  • Конспект 'Nepiesātinātās taukskābes', 4.
Фрагмент работы

FitLine Omega 3 ar Vīt.E
Situācija: lielākā daļa mūsdienās ar pārtiku uzņemtie tauki ir negatīvi vērtējami, jo to
uzturā ir pārāk daudz. Bez tam tiem vairumā gadījumu ir negatīva ietekme uz organisma funkcijām (piem. trans-taukskābes "Fast Food" produktos pasliktina smadzeņu vielmaiņu )
Omega 3 taukskābes (TS), kas sastopamas linu, rapšu, valriekstu un zivju eļļās ir ievērojami fizioloģiskākas un mūsu organismam vērtīgākas par dzīvnieku taukiem.
Omega 6 TS : 3 TS attiecībai uzturā jābūt 3:1, taču relitātē tā ir 20:1 (eskimosiem 2:1, tāpēc viņiem praktiski nav sirds infarktu)
Vācijas Uzturzinātnieku Asociācija paziņo: Nodrošinājums ar Omega 3 TS ir nepietiekams - to papildināšana ar uztura bagātinātātājiem ir vēlama un pat nepieciešama!


Omega 3 taukskābes
- saglabā šūnu membrānu elastību (nervos, acīs, asinsvados, smadzenēs)
- pretdarbojas artēriju sklerozei un saglabā cilvēka sirds asinsvadu sistēmu jaunu (zivju ēdājus reti piemeklē infarkti)
- pozitīvi iespaido iekaisīgus (piem. artrīti) un alerģiskus procesus
- ir neaizvietojams būvmateriāls smadzenēm un nerviem, obligāts priekšnoteikums smadzeņu attīstībai un garīgo spēju saglabāšanai līdz pat dziļam vecumam
- paaugstina apmācities spējas, mazina depresiju risku, agresivitāti, palielina emocionālo un racionālo inteliģenci.

Коментарий автора
Atlants